Clicky


Veel meer winst voor Nationale-Nederlanden

Veel meer winst voor Nationale-Nederlanden
06-08-2014 09:21 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - NN Group heeft in het tweede kwartaal zijn winst meer dan verzesvoudigd. De winst kwam uit op 252 miljoen euro, tegenover 39 miljoen euro een jaar eerder. Dat heeft het verzekeringsbedrijf, waar Nationale-Nederlanden onder valt, woensdag bekendgemaakt.

De winst van de verzekeraar kwam zoveel hoger uit dankzij goede beleggingen op een afgesloten verzekeringsportefeuille in Japan en hogere herwaarderingen van bezittingen. Het operationeel resultaat van de verzekeraar daalde juist met 6,2 procent tot 257 miljoen euro. Dat kwam door lagere inkomsten uit levensverzekeringen in Nederland, wat niet helemaal werd gecompenseerd door lagere kosten.



De verzekeraar is naast Nederland ook actief als verzekeraar in de rest van Europa en Japan en wereldwijd als zakenbank. Het was de eerste keer dat NN apart de cijfers naar buiten bracht na de gedeeltelijke beursgang begin juli. Voor het einde van het volgende jaar wil eigenaar ING alle aandelen NN van de hand hebben gedaan. De bank moet zijn verzekeraar verkopen vanwege de staatssteun die ING in 2008 kreeg. (Novum)