Clicky

 
Transport Online - Minder vertraagde vluchten vanuit Nederland

Minder vertraagde vluchten vanuit Nederland

Minder vertraagde vluchten vanuit Nederland
05-08-2014 11:32 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het aantal flink vertraagde of geannuleerde vluchten is in een jaar tijd met bijna zeven procent afgenomen. Dat stelt Euclaim dinsdag op basis van de vluchtgegevens van alle Nederlandse luchthavens in het tweede kwartaal. Het aantal vluchten met een vertraging van drie uur of meer daalde in het tweede kwartaal van 938 naar 875.

Van de Nederlandse maatschappijen presteerde vooral Arke veel beter, met een daling van bijna vijftig procent. Transavia volgt vlak daarna met een verbetering van ruim 46 procent.

Bij KLM daalde het aantal flink vertraagde vluchten met 0,32 procent. De grootste Nederlandse maatschappij heeft echter nog altijd wel een veel lager percentage vertraagde vluchten (0,15 procent) dan Arke (0,53) en Transavia (0,49). Corendon Dutch Airlines presteerde als enige minder in het tweede kwartaal, met een stijging van twaalf procent tot 1,08 procent vertraagde vluchten.

Passagiers kunnen sinds 2005 een vergoeding claimen als hun vlucht drie uur of langer vertraagd is. Volgens Euclaim doen sinds de invoering hiervan luchtvaartmaatschappijen beter hun best om vertragingen te voorkomen. "Steeds vaker zijn luchtvaartmaatschappijen beter in staat te schakelen na een incident, zodat niet het gehele vluchtprogramma verstoord wordt", schrijft het bedrijf. "Denk hierbij aan het inzetten van reservetoestellen of het ruimer inplannen van vluchten." (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden