Clicky


Bauke Mollema tekent definitief bij Trek

Bauke Mollema tekent definitief bij Trek
05-08-2014 09:52 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bauke Mollema rijdt de komende twee jaar voor Trek Factory Racing. Dat heeft de Amerikaanse formatie dinsdag bekendgemaakt. Mollema komt over van Belkin. Sinds 2008 rijdt hij voor die ploeg die toen nog als Rabobank en later als Blanco door het leven ging.

De Groninger werd vorig jaar zesde in de Tour de France en dit jaar tiende. De geruchten dat hij naar Trek zou overstappen deden al sinds de Tour de ronde.

Mollema is dankzij zijn klimcapaciteiten een begenadigd ronderenner. Ook in heuvelklassiekers als de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije, de Waalse Pijl en de Clasica San Sebastian kan hij echter goed uit de voeten. In die laatste koers werd hij zaterdag nog tweede. Verder werd hij dit jaar derde in de Ronde van Zwitserland.

"Ik ben erg blij met deze mogelijkheid", laat de 27-jarige Mollema weten in een nieuwsbrief van Trek. "Ik heb goede gesprekken gehad en voelde dat ze echt vertrouwen in mij hebben. Ik voel dat dit team mij de ruimte geeft om te groeien als renner. Een nieuwe omgeving met nieuwe gezichten zal goed voor mij zijn."

Voor Belkin, dat volgend jaar als Lotto-Brandloyalty verdergaat, is Mollema de tweede topper in korte tijd die vertrekt. Lars Boom, die tijdens de Tour een etappe won, stapt volgend seizoen over naar Astana, maakte de Kazachse ploeg vorige week bekend.

Trek was al enige tijd op zoek naar een klassementsrenner. De contracten van de broers Fränk en Andy Schleck lopen af. Haimar Zubeldia, de nummer acht van de voorbije Tour, is bovendien al 37 jaar. Voor de Amerikaanse equipe komen de Nederlanders Boy en Danny van Poppel uit. (Novum)