Transport Online - Connexxion toch nieuwe Zeeuwse busvervoerder

Connexxion toch nieuwe Zeeuwse busvervoerder

Connexxion toch nieuwe Zeeuwse busvervoerder
04-08-2014 14:39 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

MIDDELBURG - Connexxion is toch de nieuwe busvervoerder in Zeeland. Concurrent Syntus lag dwars en wilde niet dat Connexxion zou gaan rijden in het Zeeuwse. Maar vrijdag 1 augustus is de nieuwe busconcessie Zeeland gegund aan Connexxion. Dit betekent dat Connexxion de komende tien jaar in heel Zeeland het busvervoer mag verzorgen.

Op 22 april hebben Gedeputeerde Staten het voornemen uitgesproken om de busconcessie te gunnen aan Connexxion. Op 2 juni diende Syntus een bezwaar in bij de Provincie en een verzoek tot voorlopige voorziening bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Op 18 juli is er uitspraak gedaan. Het CBb is van mening dat Syntus geen bezwaar bij de Provincie kan maken of een verzoek tot voorlopige voorziening kan indienen tegen de voorgenomen gunning. Daarvoor moet Syntus het gunningsbesluit afwachten.

Waarborgen continuïteit

De nieuwe concessieperiode begint op 14 december Door het ingediende bezwaar van Syntus is het onzeker of Connexxion de vereiste voorbereidingen voor de nieuwe busconcessie op tijd kan afronden. Om de continuïteit van het busvervoer te waarborgen, heeft de Provincie aan de huidige vervoerders gevraagd om alvast met voorstellen te komen voor de invulling van mogelijke overbruggingsconcessies. In dat geval rijden Connexxion en Veolia Transport nog een bepaalde periode door, mogelijk met aangepaste dienstregeling.

Achtergrond

De Provincie Zeeland is opdrachtgever van het openbaar vervoer over de weg binnen de provincie. Om hier invulling aan te geven, verleent de Provincie concessie aan een busvervoerder. Deze busvervoerder geeft vervolgens invulling aan de uitvoering van het busvervoerNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions