Transport Online - Drie procent loonsverhoging voor werknemers Van der Ent verhuizingen Spijkenisse en Breda

Drie procent loonsverhoging voor werknemers Van der Ent verhuizingen Spijkenisse en Breda

Drie procent loonsverhoging voor werknemers Van der Ent verhuizingen Spijkenisse en Breda
01-08-2014 16:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

SPIJKENISSE/BREDA - FNV Bondgenoten heeft een cao-akkoord bereikt met Van der Ent BV- en Stoof Verhuizingen BV uit Spijkenisse en Breda. De zeventig werknemers krijgen drie procent loonsverhoging per 1 oktober 2014.

Na maandenlange acties door het hele land van werknemers uit de sector Transport en Logistiek voor een goede cao met een fatsoenlijke loonsverhoging, is nu opnieuw een individuele transportwerkgever overstag gegaan.

Werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) weigert al maanden te onderhandelen met de vakbonden over een nieuwe cao voor de 140.000 werknemers in het beroepsgoederenvervoer. TLN biedt nul procent loonsverhoging.

Arie van Dijk, vakbondsbestuurder FNV Transport en Logistiek: "De directie van het verhuisbedrijf  heeft moeite met deze halsstarrigheid van de kant van TLN en vindt dat het huidige loonbod van 0% geen recht doet aan de dagelijkse inzet van haar medewerkers."

Het bedrijf wilde ook de vrijwillige crisis Tijd-voor-Tijd regeling graag voortzetten, wat zonder cao afspraak  niet mogelijk was. Van Dijk: "We hebben afgesproken dat de bestaande regeling  gehandhaafd blijft en  regelmatig  wordt geëvalueerd, nu van der Ent verhuizingen BV bereid is de geëiste 3% verhoging te gaan betalen." De regeling houdt in dat per werknemer maximaal tachtig uur aan overwerk wordt  opgespaard, dat door de werkgever kan worden ingezet op momenten dat het rustig is."

Van der Ent verhuizingen is een middelgroot verhuisbedrijf uit Spijkenisse en Breda. Het bedrijf biedt een full-service verhuispakket aan en is werkzaam op de particuliere markt; doet projectmatige verhuizingen; en internationale verhuizingen.

Van der Ent en Stoof verhuizingen hebben tezamen ruim 70 medewerkers die onder genoemde cao-afspraken vallen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions