Eigenaar British Airways en Iberia boekt weer winst

Eigenaar British Airways en Iberia boekt weer winst
01-08-2014 11:03 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het moederbedrijf van British Airways en Iberia heeft afgelopen halfjaar weer winst geboekt. De International Airlines Group (IAG) kwam eind juni uit op een nettowinst van iets minder dan honderd miljoen euro, zo maakte het concern vrijdag bekend. In dezelfde periode van vorig jaar leed IAG nog ruim een half miljard euro verlies.

De kleine winst is onder meer te danken aan de hoge omzet, maar ook aan de kostenbesparingen bij het Spaanse Iberia. De kosten voor die reorganisatie werden vorig jaar al gemaakt en wegen dit jaar dus niet mee op de winst- en verliesrekening. De omzet van de luchtvaartholding steeg met bijna zeven procent naar 9,3 miljard euro.

Het is echter nog steeds British Airways die de kar trekt binnen het luchtvaartconcern. De Britse maatschappij boekte de afgelopen maanden een operationele winst van 332 miljoen euro. Iberia houdt van zijn omzet na aftrek van kosten slechts zestien miljoen euro over, terwijl budgetvlieger Vueling een operationele winst boekte van dertig miljoen euro. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden