Transport Online - Virgin Atlantic Cargo gaat voor 'groene' containervloot

 


Virgin Atlantic Cargo gaat voor 'groene' containervloot

Virgin Atlantic Cargo gaat voor 'groene' containervloot
01-08-2014 09:41 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

Virgin Atlantic Cargo heeft 802 lichtgewicht luchtvrachtcontainers in gebruik genomen en zal binnenkort nog eens 250 stuks in gebruik nemen als onderdeel van haar duurzaamheidsprogramma om brandstof te besparen en haar milieu-emissies te reduceren.

De luchtvaartmaatschappij zal op termijn al haar containers, te weten 3200 stuks, vervangen. Deze nieuwe, uit composiet materiaal gemaakte, containers maken het Virgin Atlantic mogelijk verdere brandstofbesparingen te realiseren en om de CO2 uitstoot met een extra 565 ton te verminderen in 2014.

Neil Ferdinando, Virgin Atlantic's directeur van de luchtvracht afdeling, zei: "Dit is één van de vele duurzaamheidsinitiatieven binnen ons gehele bedrijf en is nauw verbonden met de kernwaarden van Virgin Atlantic. We hebben onze lichtgewicht containers meerdere maanden getest en hebben nu 25% van onze containers vervangen door de nieuwe van composiet materiaal. Laatstgenoemde containers zijn 16 kilogram per stuk lichter. Dit leidt tot een tweetal voordelen voorons, te weten een verbetering van het brandstofverbruik  en een aanzienlijke bijdrage in ons streven om de CO2 emissies in 2020 met 30% te reduceren."

Virgin Atlantic schaft de lichtgewicht containers aan bij Nordisk en Advanced Composite Structures (ACS).

De modernisering van de vloot is één van de belangrijkste doelstellingen om emissies terug te dringen. De 10 nieuwe Airbus A333 toestellen die in 2012 aan Virgin Atlantic's vloot  werden toegevoegd en de nieuwe Boeings 787-9, waarvan de afleveringen dit najaar zullen starten, zijn beide efficiënter per vlucht vergeleken met de toestellen die zij vervangen.

Naast nieuwe brandstof besparingsprogramma's, is Virgin Atlantic achter de schermen bezig om duurzame brandstof commerciëel in te zetten, dit zou mogelijk al in 2015 het geval kunnen zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden