Transport Online - Verkenners onder de indruk van rampplek

 


Verkenners onder de indruk van rampplek

Verkenners onder de indruk van rampplek
31-07-2014 23:45 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Nederlandse en Australische verkenners die donderdag voor het eerst de plaats bezochten waar twee weken geleden vlucht MH17 neerstortte, zijn diep onder de indruk van wat ze er aantroffen. Dat heeft hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg gezegd.

Het team, onder leiding van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), was uren onderweg naar de rampplek. De verkenners vertrokken rond 07.00 uur en kwamen na een tocht van bijna tweehonderd kilometer pas zeven uur later aan.

"Daar zijn ze meer dan een uur geweest. Het besef dat ze op de plek waren waar zoveel mensen het leven lieten, maakte diepe indruk op onze mensen", aldus Aalbersberg. Hij voegde daar aan toe dat het team 'zeer blij' is dat het eindelijk is gelukt om de rampplek te bereiken. De missieleider bedankte alle partijen die daarin een rol hebben gespeeld.

Volgens Aalbersberg is het belangrijk om via de OVSE in overleg te blijven met alle betrokken partijen 'om ervoor te zorgen dat ook de grote groep experts in het rampgebied kan komen om stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen te bergen'. "Zoals eerder gezegd vinden wij dat de nabestaanden de stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen zo snel mogelijk terug moeten krijgen", zei hij.

Vrijdag gaat het team wederom een poging doen de rampplek te bereiken. Als dat lukt, gaan de experts op enkele plekken in het rampgebied kleine zoektochten uitvoeren. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden