Clicky


 


Actie werknemers Transport en Logistiek bij Kruidvat in Heteren

Actie werknemers Transport en Logistiek bij Kruidvat in Heteren
31-07-2014 16:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

HETEREN - Werknemers uit de sector Transport en Logistiek voeren morgen, vrijdag 1 augustus, actie bij het distributiecentrum (DC) van Kruidvat in Heteren. Van 11:00 tot 17:00 uur informeren ze chauffeurs, die in opdracht van Kruidvat de winkels bevoorraden, over de vastgelopen cao-onderhandelingen in hun sector en over het door FNV Bondgenoten gelanceerde 10-puntenplan tegen verdringing.

Kaderlid Hans Teunissen van FNV Bondgenoten: "Kruidvat is een belangrijke opdrachtgever in de sector. Bovendien is het hier een komen en gaan van collega-werknemers. Eerder hebben we onder meer Coca Cola, Albert Heijn en Jumbo bezocht. Kruidvat past prima in dat lijstje."

Vakbond lanceert 10-puntenplan en online petitie

FNV Bondgenoten vraagt vrijdag met name steun voor het  10-puntenplan, dat de bond onlangs lanceerde. In dat plan vraagt de bond om tien maatregelen tegen verdringing van arbeidsplaatsen door (Oost-Europese) collega's. Teunissen: "We keren ons niet tegen "goedkopere" collega's, maar wel tegen de werkgevers die misbruik maken van deze mensen door ze tegen onacceptabel laag loon en onder slechte omstandigheden aan het werk te zetten. Dat moet stoppen, want het sloopt onze hele economie."

Al maandenlang in actie

De werknemers in de Transport en Logistiek zijn al maanden in actie voor een fatsoenlijk loonbod door de werkgevers en tegen de verdringing in de sector. Eerder waren er poortacties, werkonderbrekingen, stakingen en acties op de snelwegen. Inmiddels is er gestaakt bij ondernemingen als SITA, Portena, Koopman, Geodis, Van Uden, UPS, Peter Appel, Simon Loos en Knap. Poortacties zijn er geweest bij Albert Heijn, Kuehne en Nagel, Jumbo, c1000, Bakkersland, en de Rotterdamse havens. Enkele werkgevers hebben inmiddels een overeenkomst getekend om 3% loonsverhoging te betalen. Zij blijven verder gevrijwaard van vakbondsacties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions