Transport Online - Minder namaakproducten onderschept in EU

Minder namaakproducten onderschept in EU

Minder namaakproducten onderschept in EU
31-07-2014 14:08 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Douaniers in de Europese Unie hebben vorig jaar minder namaakproducten onderschept dan een jaar eerder. Het aantal onderschepte producten waarbij werd gevreesd voor een schending van auteursrechten daalde met tien procent naar iets minder dan 36 miljoen stuks. Dat maakte de Europese Commissie donderdag in een rapport bekend.

Ten opzichte van vijf jaar eerder is het aantal namaakgoederen dat er aan de grens werd uitgevist nog veel sterker gedaald. In 2008 nam de douane van EU-landen bijna 179 miljoen 'neppers' in beslag. Onder meer sigaretten en sportkleding werden minder vaak onderschept, terwijl de douane juist vaker stuitte op nagemaakte telefoons en juwelen.

De daling is volgens eurocommissaris Algirdas Semeta vooral te danken aan de gegroeide oplettendheid van de douane, die zich de afgelopen jaren steeds meer is gaan richten op namaakartikelen. Toch is er volgens Semeta nog geen reden tot juichen, omdat er vorig jaar nog altijd voor 760 miljoen euro aan goederen in beslag is genomen.

Het merendeel van de onderschepte producten bestaat net als in voorgaande jaren uit kleding en medicijnen. Bijna twee derde van de namaakgoederen - die na onderschepping doorgaans worden vernietigd - komt uit China. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions