Clicky


Rederij Doeksen niet vervolgd voor ongeval

Rederij Doeksen niet vervolgd voor ongeval
31-07-2014 11:02 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie stelt geen vervolging in tegen Rederij Doeksen voor het ongeval dat op 12 september 2013 plaatsvond, waarbij een 72-jarige vrouw uit Duitsland om het leven kwam. Uit onderzoek is gebleken dat de reder zijn zorgplicht niet heeft geschonden zodat van dood door schuld geen sprake is, aldus het Openbaar Ministerie .

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het voorval op de veerbootkade in Vlieland. Daarbij zijn ook specialisten van de Verkeersongevallendienst ingezet. Om duidelijkheid te krijgen over de procedure tijdens de afvaart van de veerboot, is rederij Doeksen als verdachte verhoord en hebben getuigen die zich op het achterdek van de veerboot bevonden, verklaringen afgelegd.

Uit het onderzoek is gebleken dat het ontstaan van dit ongeval overwegend is te wijten aan het rijgedrag van het slachtoffer. De Duitse automobiliste heeft geprobeerd toegang tot de veerboot te krijgen, terwijl de veerboot al was losgekoppeld van de kade. De vrouw reed met hoge snelheid op de inmiddels losgekoppelde bedienbare brug (tussen veerboot en kade) af en heeft daarbij het rode stoplicht genegeerd. Haar auto kwam vervolgens te water. Hulp mocht niet meer baten. De vrouw is door verdrinking om het leven gekomen.