Transport Online - Australiërs rouwen volgende week om MH17

 


Australiërs rouwen volgende week om MH17

Australiërs rouwen volgende week om MH17
31-07-2014 09:44 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - In Australië wordt volgende week donderdag stilgestaan bij de slachtoffers van vlucht MH17 van Malaysia Airlines. De regering van het land heeft een nationale dag van rouw aangekondigd. In de St Patrick's Cathedral in Melbourne wordt in de ochtend een herdenkingsdienst gehouden.

Vlaggen op alle Australische overheidsgebouwen in binnen- en buitenland zullen halfstok hangen. "We rouwen om alle 298 onschuldige slachtoffers, maar vooral om de 38 mannen, vrouwen en kinderen voor wie Australië hun thuis was", is te lezen in een verklaring van premier Tony Abbott.

"Onze harten zijn bij de families van de slachtoffers. We steunen hen tijdens de moeilijke tijden waar zij doorheen gaan. 23 miljoen Australiërs delen het verdriet van de nabestaanden. We zijn verenigd in rouw en in onze vastberadenheid om ervoor te zorgen dat recht wordt gesproken", aldus Abbott.

Alle Australiërs die de kerkdienst in Melbourne willen bijwonen, krijgen daarvoor de gelegenheid. Ook worden buiten de kerk grote schermen opgehangen zodat mensen daar de dienst kunnen volgen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden