Transport Online - Prijzenoorlog dreigt over rug van de AH vrachtwagenchauffeur

Prijzenoorlog dreigt over rug van de AH vrachtwagenchauffeur

Prijzenoorlog dreigt over rug van de AH vrachtwagenchauffeur
16-03-2012 10:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
De nieuwe prijzenactie die Albert Heijn heeft aangekondigd, dreigt te worden uitgevochten over de ruggen van vrachtwagenchauffeurs.

"We zien dat Albert Heijn zijn transporteurs de duimschroeven aandraait en zo de verlaging van de prijzen afwentelt op de transportbedrijven. Dat is onaanvaardbaar", aldus Huub van den Dungen, bestuurder van FNV Bondgenoten.

Albert Heijn maakte deze week, onder meer via twee paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen, bekend dat het de prijzen van meer dan honderd producten verlaagt. De supermarktketen liet zijn advertenties gepaard gaan met de tekst: 'Hoe kunnen wij u helpen in tijd van bezuinigingen'.

Het is wel duidelijk dat de marktleider zich met deze slogan niet richt tot de chauffeurs van de transportondernemingen die zijn filialen bevoorraden. Die lopen gevaar door de dreigende prijzenoorlog in de supermarktsector hun prijscompensatie mis te lopen. Hun werkgevers worden zo 'afgeknepen' door AH dat ze bij de lonen van hun chauffeurs noodgedwongen zouden moeten vasthouden aan de nullijn. Ook een verworven recht als de bonus voor op tijd rijden, zou op de tocht staan.

Van den Dungen: "Wij roepen de betrokken transportondernemingen op de rug recht te houden in de onderhandelingen met Albert Heijn. Ze leveren een goed product en daarbij hoort gewoon een goede prijs. Het is onaanvaardbaar dat een transportbedrijf zijn werknemers niet kan compenseren voor de stijgende kosten, omdat een klant als Albert Heijn ineens minder wil betalen. Wij zullen dat als vakbond bij de onderhandelingen voor een nieuwe sector-cao ook niet als meewegende factor accepteren."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions