Transport Online - Hulptransport: Logwin en Save the Children vervoeren medische goederen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek

Hulptransport: Logwin en Save the Children vervoeren medische goederen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek

Hulptransport: Logwin en Save the Children vervoeren medische goederen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek
30-07-2014 10:44 | Luchtvracht | auteur De Redactie

GREVEMACHER(L) - Begin juli verleende de logistiek dienstverlener Logwin opnieuw steun aan een project van de hulporganisatie Save the Children: Logwin verzorgde een spoedtransport van circa tien ton medische goederen van Amsterdam naar Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Sinds bijna anderhalf jaar woedt er een burgeroorlog in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Honderdduizenden mensen, onder wie veel kinderen, zijn op de vlucht. De organisatie Save the Children verzamelt donaties om ter plaatse humanitaire noodhulp te kunnen bieden: teams in Bangui, Kemo, Nana-Gribizi en Ouaka brengen medicijnen en medische hulpmiddelen naar de gezondheidscentra; mobiele ziekenhuizen bezoeken plaatsen waar de gezondheidszorg en -voorzieningen onvoldoende zijn.

“De situatie rond de medische voorzieningen in de Centraal-Afrikaanse Republiek is bijzonder slecht; verspreiding van levensbedreigende ziektes vormt een groot gevaar”, aldus Kathrin Wieland, directeur van Save the Children Duitsland. “Daarom zijn wij onze partner Logwin bijzonder dankbaar dat hij belangrijke medicijnen en medische hulpmiddelen naar dit gebied vervoert.”

Per luchtvracht naar Bagui

Eind juni werden de goederen op pallets door Logwin afgehaald bij de leveranciers in Amsterdam en Lelystad. Logwin transporteerde pillen, spuiten, infuuszakken, onderzoekshandschoenen en doktersjassen naar de luchthaven van Amsterdam, een deel van deze kwetsbare lading werd onder een bepaalde temperatuur vervoerd.

De organisatie van het transport vanaf Amsterdam was voor logistiek dienstverlener Logwin een extra uitdaging omdat er maar weinig luchtvaartmaatschappijen op vliegveld Bangui vliegen. De enige rechtstreekse verbinding vanaf Europa was voor veertien dagen volgeboekt. Kevin Körner, Manager Airfreight Export bij Logwin, heeft alles in het werk gesteld om de hulpgoederen toch nog zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen en vond een alternatieve verbinding.

“Al die tijd hadden wij contact met de leveranciers in Nederland om de gevoelige goederen op korte termijn te kunnen afhalen.” Door de grote inzet van alle betrokkenen bereikte het hulptransport begin juli de Centraal-Afrikaanse Republiek. De medewerkers van Save the Children waren verantwoordelijk voor de verspreiding van de goederen daar op locatie. Een groot deel van de medische goederen is bedoeld voor de klinieken en gezondheidscentra in de steden Bangui en Bambari.

Ook in het verleden was Logwin al meerdere keren actief betrokken bij projecten van Save the Children: afgelopen jaar transporteerde het bedrijf schoenen en voetballen naar het Za’atari Camp in Jordanië, waar tienduizenden Syrische vluchtelingen verblijven. Eind 2011 ondersteunde Logwin een inzamelingsactie voor slachtoffers van de overstroming in Thailand. Bij het actuele hulpproject nam Logwin niet alleen de volledige organisatie voor zijn rekening, maar ook het grootste deel van de transportkosten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions