Clicky


Dode bij beschieting centrum Donetsk

Dode bij beschieting centrum Donetsk
29-07-2014 13:56 | Buitenland | auteur De Redactie

DONETSK - Bij beschietingen op een appartementengebouw in het Oekraïense rebellenbolwerk Donetsk is zeker een persoon om het leven gekomen. De plaats is de hoofdstad van de eenzijdig uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk, waar ook het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli neerstortte.

Een verslaggever ter plaatse zag grote gaten in het complex dat was geraakt. Ongeveer vijftig mensen zochten hun toevlucht tot een nabijgelegen ondergrondse parkeergarage. In de omgeving was een sterke gaslucht te ruiken.

De separatisten beschuldigen het Oekraïense leger ervan raketten af te schieten op woonwijken in rebellengebied. Ook mensenrechtenorganisaties hebben kritiek geleverd op deze praktijk. De krijgsmacht ontkent artillerie in te zetten in woongebieden en beschuldigt de opstandelingen van een lastercampagne tegen het leger.

De afgelopen dagen heeft Kiev de 'antiterreuroperatie' tegen de rebellen flink opgevoerd. Het leger heroverde meerdere dorpen en nadert het rampgebied waar vlucht MH17 neerstortte. (Novum)