Clicky

 Polen mag geld steken in luchtvaartmaatschappij LOT

Polen mag geld steken in luchtvaartmaatschappij LOT
29-07-2014 13:38 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - De Poolse overheid krijgt toestemming om ruim achthonderd miljoen zloty (bijna tweehonderd miljoen euro) te investeren in de nationale luchtvaartmaatschappij LOT. De eenmalige kapitaalinjectie - bedoeld om het bedrijf weer financieel gezond te maken - is niet in strijd met de Europese regels voor staatssteun, zo oordeelde de Europese Commissie dinsdag.

Door de goedkeuring kan LOT beginnen met de reorganisatieplannen die vorig jaar zomer werden aangekondigd. Die voorgestelde herstructurering moet de maatschappij, die sinds 2007 rode cijfers schrijft, volgend jaar weer rendabel maken. Verantwoordelijk eurocommissaris Joaquín Almunia noemt de plannen 'geloofwaardig'.

De investering van tweehonderd miljoen leidt er niet toe dat de Europese vliegmarkt wordt verstoord, aldus Almunia. Dat komt onder meer doordat LOT enkele vliegroutes opgeeft en afstand doet van de vliegrechten op een aantal overvolle luchthavens. "Dat schept mogelijkheden voor concurrenten en beperkt de marktverstoring", aldus de eurocommissaris.

LOT kreeg in mei 2013 al eens een tijdelijk krediet van honderd miljoen euro van de Poolse overheid, omdat het bedrijf op het punt stond om te vallen. Hoewel er al enkele jaren plannen zijn om de maatschappij te privatiseren, is LOT nog altijd voor een groot deel in handen van de Poolse staat. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions