Clicky


Grote brand in kaasfabriek FrieslandCampina Gerkesklooster

Grote brand in kaasfabriek FrieslandCampina Gerkesklooster [+foto]
29-07-2014 09:05 | Algemeen | auteur De Redactie

GERKESKLOOSTER - In een kaasfabriek in het Friese plaatsje Gerkesklooster woedt dinsdagochtend een grote brand. Het vuur gaat gepaard met hevige rookontwikkeling, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand ontstond rond 07.45 uur door nog onbekende oorzaak in een pakhuis van de fabriek aan de Verlaatsweg. In korte tijd greep het vuur razendsnel om zich heen en sloegen de vlammen uit het pand. In het pakhuis liggen kazen opgeslagen. Om het vuur beter te bestrijden worden de wanden gesloopt.

Even na het middaguur liet de brandweer weten dat een deel van het pand als verloren moet worden beschouwd. Brandweerlieden richten zich nu vooral op het redden van de rest van de fabriek.

De rook is in de wijde omtrek te zien en trekt richting Surhuisterveen en Drachten. De brandweer adviseert mensen om uit de rook te blijven en ramen en deuren dicht te houden.

De wegen in de buurt van de fabriek van FrieslandCampina zijn afgezet. Ook het scheepvaartverkeer in het aangrenzende Prinses Margrietkanaal heeft last van de brand. Met uitzondering van schepen met gevaarlijke stoffen mag de beroepsvaart passeren. De pleziervaart ligt stil.

FrieslandCampina laat weten dat het productieproces uit veiligheidsoverwegingen is stilgelegd en alle medewerkers in veiligheid zijn gebracht. (Novum)