Transport Online - Oekraïne: zwarte dozen bewijzen neerhalen MH17

 


Oekraïne: zwarte dozen bewijzen neerhalen MH17

Oekraïne: zwarte dozen bewijzen neerhalen MH17
28-07-2014 16:57 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De gegevens van de zwarte dozen wijzen uit dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergehaald met een raket. Dat heeft Andrej Lysenko van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad maandag gezegd. De luitenant-kolonel zegt zich te baseren op onderzoekers die de oorzaak van de crash proberen te achterhalen.

Het toestel dat op weg was van Amsterdam naar Kuala Lumpur stortte 17 juli neer door het op zeer grote schaal en explosief wegvallen van de luchtdruk door talloze scherven van een raketexplosie, aldus Lysenko. De gegevens sluiten aan bij eerdere Amerikaanse berichtgeving in het weekend. Een niet met name genoemde Europese luchtvaartveiligheidsdeskundige gaf daar dezelfde lezing.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid laat in een reactie weten dat de zwarte dozen bruikbare informatie hebben opgeleverd, maar dat de informatie alleen in samenhang met andere onderzoeksinformatie naar buiten wordt gebracht. Een woordvoerder ontkent verder dat informatie over het onderzoek is gedeeld met de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad. Hij benadrukt dat gewerkt wordt aan een voorlopig feitenrapport.

"We weten al heel veel", laat de zegsman van de Onderzoeksraad uit Kiev weten. "We hebben al veel gegevens uit andere bronnen verzameld. Het wordt daarmee minder noodzakelijk om op de plek zelf onderzoek te doen. Dat betekent dat we gericht naar aanvullende informatie kunnen zoeken zodra we toegang hebben tot de rampplek." (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden