Clicky


Nederlands onderzoeksteam naar rampgebied

Nederlands onderzoeksteam naar rampgebied
28-07-2014 10:15 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nederlandse forensische experts en marechaussees doen maandag weer een poging om naar de plek van de vliegramp in het oosten van Oekraïne af te reizen. Het is op het moment veilig genoeg om vanuit Donetsk naar het rampgebied te reizen. Dat heeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) maandag laten weten.

De forensische experts reizen vanuit Donetsk naar het rampgebied. De OVSE heeft hierover afspraken kunnen maken met de pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger. Beide partijen vochten het afgelopen etmaal hevig in het rampgebied.

Zondag moesten de onderzoekers en marechaussees hun tocht om die reden afblazen. Voor de dertig Nederlanders wordt per dag bekeken of ze veilig aan het werk kunnen.

Premier Mark Rutte (VVD) maakte zondag ook bekend definitief geen bewapende missie naar het rampgebied te sturen. Militaire aanwezigheid zou de onrust alleen maar vergroten, waardoor de kans op het terughalen van de nog aanwezige slachtoffers kleiner wordt. Wel gaan nog eens zestig Nederlandse forensische experts en zestig marechaussees naar het land. (Novum)