Transport Online - Ryanair verhoogt winstverwachting na goed kwartaal

 


Ryanair verhoogt winstverwachting na goed kwartaal

Ryanair verhoogt winstverwachting na goed kwartaal
28-07-2014 09:59 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ryanair verwacht dit boekjaar meer winst te behalen dan tot dusver werd voorzien. Dat stelt de Ierse luchtvaartmaatschappij maandag in zijn cijfers over afgelopen drie maanden, die volgens Ryanair een voorbode zijn voor de resterende kwartalen. Toch waarschuwt het bedrijf ook voor 'irrationele enthousiasme' bij investeerders.

De markt voor luchtvaartmaatschappijen blijft namelijk een moeilijke, schrijft het bedrijf. Ryanair ziet veel concurrenten de prijzen van vliegtickets verlagen. Dat heeft onvermijdelijk gevolgen voor het aantal reizigers dat voor de Ierse budgetvlieger kiest, denkt Ryanair. Ook de uitgaven aan brandstof stijgen naar verwachting, maar minder dan eerder voorzien.

Ondanks alle reserves verwacht Ryanair dit gebroken boekjaar - dat in maart volgend jaar afloopt - een nettowinst van 620 tot 650 miljoen euro te behalen. Eerder ging het bedrijf er nog vanuit dat de winst ergens tussen 580 en 620 miljoen euro zou uitkomen. Het verwachte resultaat ligt daarmee 21 procent hoger dan vorig jaar.

In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zag Ryanair zijn winst voor belastingen met liefst 150 procent stijgen, van bijna tachtig naar een kleine tweehonderd miljoen euro. De omzet steeg in die periode met elf procent naar bijna anderhalf miljard euro, mede doordat het aantal vervoerde passagiers ruim steeg. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden