Overslag ECT neemt toe

Overslag ECT neemt toe
03-04-2008 10:03 | Wegvervoer | auteur de redactie
ROTTERDAM - ECT, het grootste Rotterdamse containeroverslagbedrijf, zag zijn overslag in 2007 (in TEU) toenemen met 13%. Dit is iets meer dan het groeicijfer voor de totale Rotterdamse containersector. De ECT Deltaterminals op de Maasvlakte behandelden 5 miljoen TEU, de Home Terminals in het Eemhavengebied zette 1,1 miljoen TEU door. De binnenlandse terminals in Venlo (Nederland) en Willebroek (België) deden elk een 110.000 TEU. DeCeTe Duisburg, waarin ECT een meerderheidsaandeel heeft, sloeg 260.000 TEU over.

ECT behoorde tot de vier sterkst groeiende onderdelen van moederbedrijf Hutchison Whampoa uit Hongkong. Laem Chabang (Thailand) kwam tot 78% en Balboa (Panama, Stille Oceaan) volgde met 59%. ECT en Yantian (Shenzen, China) eindigden ex aequo met 13%. Het bedrijfsresultaat van ECT (ebit) groeide over 2007 zelfs met 44%.

Dit jaar breidt het bedrijf de capaciteit van de Deltaterminals uit met een 700.000 TEU door de Delta Barge Feederterminal. De nieuwe Euromaxterminal, een joint venture met de CHKY Alliantie, voegt circa 2,3 miljoen TEU toe. Voorts vangt men aan met een gefaseerde (kade)renovatie van de, oudste Deltaterminal DDN.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden