Clicky


Rusland stuurt eigen onderzoeksteam naar Oekraïne

Rusland stuurt eigen onderzoeksteam naar Oekraïne
27-07-2014 13:28 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Rusland heeft een eigen groep experts aangesteld om onderzoek te doen naar de vliegramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne. Dat heeft het ministerie van transport zondag bekendgemaakt, meldt persbureau ITAR-TASS.

Het team wordt geleid door Oleg Stortsjevoj, de vicevoorzitter van het Russische luchtvaartbureau Rosaviatsia. De organisatie liet eerder weten alle informatie die het heeft te zullen delen met internationale deskundigen. Naast Stortsjevoj worden nog drie experts meegestuurd.

Rusland stuurt een eigen team zodat het onderzoek 'objectief en onpartijdig' verloopt. In het rampgebied wordt momenteel onderzoek gedaan door een team van internationale experts, dat wordt geleid door Nederland. Zondag konden zij niet naar het gebied omdat er in de omgeving wordt gevochten.



Bij de crash van vlucht MH17 kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 194 Nederlanders. De Verenigde Staten en verschillende EU-lidstaten zeggen dat het vliegtuig is neergeschoten door pro-Russische separatisten. Moskou accepteert deze lezing niet en vermoedt dat Kiev achter het neerhalen van het toestel zit. (Novum)