Clicky


Eerste nabestaanden aangekomen op rampplek MH17

Eerste nabestaanden aangekomen op rampplek MH17
26-07-2014 13:34 | Ongevallen | auteur De Redactie

HRABOVE - Op het terrein in Oost-Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort zijn zaterdag voor het eerst nabestaanden van een slachtoffer gearriveerd. Een Australisch echtpaar dat hun enige dochter bij de vliegramp verloor haalde er herinneringen op en nam afscheid.

Angela en George Dyczynski maakten de lange reis vanuit hun woonplaats Perth om te zien waar hun 25-jarige dochter Fatima omkwam. Zij was luchtvaartingenieur en was gek op vliegen, vertelden haar ouders zaterdagochtend aan een verslaggever van Novum Nieuws.

De rampplek is een maanlandschap waar nog altijd de geur van de dood hangt. Maar die wordt gelukkig weggedrukt door het aroma van kerosine, constateerden de Dyczynski's tevreden. ''Fatima hield van die kerosinegeur. Deze plek is daardoor ook haar wereld'', zei haar moeder.



Vader George droeg een t-shirt met de foto van zijn dochter en de woorden 'Fatima, we houden van je'. Hij en zijn vrouw praatten honderduit met journalisten en haalden herinneringen op aan hun dochter. Ze bedankten de pers 'voor jullie hulp'.

Het Australische stel bereikte het rampterrein naar eigen zeggen zonder grote problemen en konden daar ongemoeid rondwandelen. Een jong Oekraïens stel uit de buurt 'dat ons ontzettend helpt' reed de Dyczynski's in een minibusje van en naar de rampplek. (Novum)