Clicky


Info en ijsjes vanwege ijskoude cao-onderhandelingen

Info en ijsjes vanwege ijskoude cao-onderhandelingen
25-07-2014 17:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ZWOLLE Op het Zwolse industrieterrein Hessenpoort vangt CNV Vakmensen vanmiddag en vanavond honderden chauffeurs op die onderweg zijn naar het jaarlijkse Truckstar Festival in Assen. De chauffeurs krijgen cao-info en ijsjes - een verwijzing naar het feit dat het aan het cao-front nog steeds ijskoud is.  

"De onderhandelaars van de werkgevers zijn lekker met vakantie, en de chauffeurs zitten intussen nog steeds zonder cao. Hun arbeidsvoorwaarden zijn inmiddels al ruim een half jaar bevroren", zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Truckstar

Komend weekend zijn duizenden chauffeurs aanwezig op het jaarlijkse Truckstar Festival in Assen. Chauffeurs die met hun truck uit het zuiden komen, kunnen bij industrieterrein Hessenpoort een toegangskaartje regelen - vandaar de gekozen actielocatie in Zwolle. De chauffeurs krijgen actuele info over hun salarisstrook en de ontwikkelingen rond de cao.

Achtergrond

Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Verder wil de bond aandacht voor betere naleving van de cao, bijvoorbeeld als het gaat om illegale ritten door buitenlandse transportondernemingen.