Transport Online - GE-personeel Rheden ook volgende week in actie

GE-personeel Rheden ook volgende week in actie

GE-personeel Rheden ook volgende week in actie
25-07-2014 11:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

RHEDEN - Personeel van General Electric in Rheden voert de druk op de directie op om te voorkomen bij de fabriek 142 banen verdwijnen. De werknemers weigeren vanaf vrijdag over te werken. Maandag volgt een stiptheidsactie en dinsdag werkt het personeel twee uur niet. FNV Metaal meldde dat vrijdag.

De werknemers vinden het niet nodig om de activiteiten van de fabriek, waar gasturbines worden onderhouden en gerepareerd, naar Italië te verkassen. GE is dit wel van plan. Donderdag werd al een protestmars georganiseerd, nadat de eisen die FNV Metaal in een ultimatum stelde niet werden ingewilligd door het Amerikaanse concern.

Het ontslag van driekwart van het personeel zou 'een catastrofe' zijn voor de inwoners van Rheden, waar GE een belangrijke werkgever is, stelt vakbondsbestuurder Anita Dries in een verklaring. De fabriek in het Gelderse plaatsje staat er sinds 1902.

Een stiptheidsactie is een beproefd actiemiddel van vakbonden om directies onder druk te zetten. Doorgaans worden de regels dan overdreven strikt nageleefd en werken de werknemers niet harder dan nodig.(Novum)
 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions