Transport Online - Franse troepen bij wrak Algerijns passagiersvliegtuig

 


Franse troepen bij wrak Algerijns passagiersvliegtuig

Franse troepen bij wrak Algerijns passagiersvliegtuig
25-07-2014 10:18 | Ongevallen | auteur De Redactie

PARIJS - Franse militairen hebben het wrak van het neergestorte Algerijnse vliegtuig afgezet en beveiligd. Dat meldt de Franse president François Hollande. De Fransen stellen ter plaatse een eerste onderzoek in naar de toedracht.

Hollande bevestigt in een verklaring op de website van het Élysée dat het toestel van luchtvaartmaatschappij Air Algérie donderdagnacht is gevonden in de regio Gossi, niet ver van de grens met Burkina Faso. Het passagiersvliegtuig was volgens de Franse president duidelijk herkenbaar, hoe beschadigd het ook was.

Hollande sprak zijn medeleven uit met de nabestaanden van de slachtoffers. Aan boord van het passagiersvliegtuig waren 116 mensen, onder wie zes bemanningsleden. De helft van de inzittenden was Frans.

Eerder arriveerden op de rampplek al troepen uit buurland Burkina Faso. Het vliegtuig, dat door Air Algérie was gehuurd van Swiftair, was onderweg van de Burkinese hoofdstad Ouagadougou naar Algiers. ''We hebben, met instemming van de Malinese regering, manschappen naar het terrein gestuurd. Zij hebben het uitgebrande wrak van het vliegtuig gevonden met hulp van de inwoners van het gebied'', zei het hoofd van het Burkinese crisisteam, generaal Gilbert Diendéré.

De Burkinese autoriteiten lieten eerder weten dat vlucht AH5017 is neergestort bij het plaatsje Boulikessi, dat ongeveer honderd kilometer ten zuiden van Gao ligt. In Gao is een contingent Nederlandse militairen gelegerd dat helpt in de strijd tegen moslimextremisten en andere opstandelingen in Noord-Mali.

De MD-83 was volgens de Franse burgerluchtvaartautoriteit een paar dagen geleden nog geïnspecteerd, melden Franse media. Het toestel verkeerde in uitstekende staat, liet directeur Patrick Gandil weten. Dat panne de oorzaak is van de crash ligt daarom niet voor de hand, al is het volgens Gandil ook niet uitgesloten.

Het passagiersvliegtuig zou in slecht weer verzeild zijn geraakt. Mogelijk is dat het toestel fataal geworden. Het laatste levensteken van het vliegtuig was een verzoek aan de Nigerese luchtverkeersleiding om een andere vliegroute vanwege hevige buien. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden