Transport Online - VS heffen vliegverbod naar Israël op

 


VS heffen vliegverbod naar Israël op

VS heffen vliegverbod naar Israël op
24-07-2014 10:06 | Algemeen | auteur De Redactie

WASHINGTON/BERLIJN - Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen mogen weer op Israël vliegen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA hief woensdagavond een verbod op dat dinsdag werd ingesteld nadat een raket uit Gaza was ingeslagen in de buurt van het vliegveld van Tel Aviv. Een aantal Europese maatschappijen, waaronder KLM, schrapte deze week ook vluchten naar Tel Aviv.

Het opheffen van het verbod betekent niet per se dat alle Amerikaanse maatschappijen hun vluchten naar Israël direct hervatten. Delta Air Lines, dat voordat het verbod dinsdag werd ingesteld al een toestel naar Tel Aviv naar een andere luchthaven stuurde, blijft voorzichtig.

"We waarderen het advies (...) en de inlichtingen die we krijgen, maar we hebben een verdergaande plicht om de juiste beslissingen te nemen voor onze werknemers en passagiers", zei topman Richard Anderson. Zelfs zonder het verbod vliegt Delta mogelijk niet op Tel Aviv, 'afhankelijk van de feiten en de omstandigheden'.

Air France, Lufthansa en Air Berlin schrapten woensdag opnieuw vluchten. De twee Duitse maatschappijen vliegen in ieder geval donderdag niet op luchthaven Ben-Gurion. Air France heeft alle vluchten opgeschort 'tot nader order'.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden