Clicky


Nachtelijke afsluiting A16 Van Brienenoordbrug

Nachtelijke afsluiting A16 Van Brienenoordbrug
22-07-2014 18:50 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

In verband met werkzaamheden aan het elektrisch systeem van de Van Brienenoordbrug is de A16 ter hoogte van deze brug op vrijdagochtend 25 juli van 01.00 tot 04.30 uur in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Ring Rotterdam.

Vervoer gevaarlijke stoffen en langzaam verkeer

Tijdens de werkzaamheden verricht Rijkswaterstaat onder andere enkele testopeningen. Bestuurders van vrachtauto’s met gevaarlijke stoffen en het langzaam verkeer worden bij een proefdraai opgevangen en na de brugopening onder begeleiding doorgelaten. De vertraging voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en langzaam verkeer bedraagt de duur van een normale brugopening plus 15 minuten.

Hulpdiensten

Hulpdiensten kunnen het werkvak NIET passeren.

Overige weggebruikers

De overige weggebruikers kunnen gebruik maken van omleidingen via het lokale wegennet. Informatie over omleidingsroutes staat aangegeven op tekstwagens en op borden boven of langs de weg. Voor bestemmingsverkeer blijven de afslagen Rotterdam-Centrum (richting noord naar zuid) en Rotterdam-Feijenoord (richting zuid naar noord) open.

Scheepvaart

Gedurende de periode donderdag 24 juli 2014 14.00 uur tot zaterdag 26 juli 2014 05.00 uur kan de brug niet voor de scheepvaart worden bediend. Afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden bestaat de kans dat de brug vanaf vrijdag 25 juli 2014 05.00 al weer bediend kan worden.