Clicky


Australië gaat Nederland helpen met transport lichamen

Australië gaat Nederland helpen met transport lichamen
22-07-2014 10:29 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Australië gaat helpen met het transport naar Nederland van de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott gezegd op een persconferentie in Canberra. Een militair transportvliegtuig van de Australiërs is onderweg.

De precieze route van het vliegtuig is niet duidelijk. De lichamen van meer dan 250 slachtoffers zijn per trein onderweg naar de Oekraïense stad Charkov. Het is ook nog niet bekend waar in Nederland het vliegtuig gaat landen. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie kon het bericht niet direct bevestigen.

Abbott zei verder in zijn toespraak dat er de afgelopen 24 uur veel vooruitgang is geboekt maar dat er nog een 'lange, lange weg te gaan is'. Hij zei ook blij te zijn met de resolutie die de VN-Veiligheidsraad maandagavond heeft aangenomen. De resolutie vraagt om toegang tot het rampgebied voor internationale onderzoekers en een plaatselijk staakt-het-vuren.

Behalve een transportvliegtuig zetten de Australiërs ook consulaire medewerkers, identificatie-experts, luchtvaartdeskundigen en forensische experts in die zowel in Nederland als in Oekraïne aan de slag gaan met het onderzoek naar de vliegramp en het identificeren van de slachtoffers.