'Dikke gevangene naar rechter om grotere cel'

'Dikke gevangene naar rechter om grotere cel'
21-07-2014 09:48 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De 240 kilo wegende en 2,07 meter lange Angelo MacD., die binnenkort de gevangenis in moet wegens verduistering, stapt naar de rechter omdat hij vindt dat hij recht heeft op een grotere cel, rolstoel, stoel en bed. Het kort geding tegen het ministerie van Veiligheid en Justitie dient donderdag bij de rechtbank in Den Haag.

MacD. vindt dat hij door zijn omvang niet kan werken in de gevangenis en dat hij recht heeft op meer ruimte. Ook heeft hij iemand nodig die hem helpt als hij naar het toilet moet en wil hij een aparte douche en toiletruimte. Tot slot wil hij tweemaal per dag een halfuur luchten, wil hij bezoek kunnen ontvangen in een grotere ruimte en grotere lakens voor op zijn bed.

De aanstaande gevangene wil dat de door hem gewenste privileges vanaf dag een van zijn detentie ingaan. Dat is niet voor het eerst. MacD. zat namelijk al eerder in de gevangenis en probeerde ook in 2011 via de rechter het een en ander voor elkaar te krijgen. Dat mislukte. Hij moet zeven maanden zitten. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden