Clicky


Lichamen slachtoffers vliegramp in treinen geladen

Lichamen slachtoffers vliegramp in treinen geladen
20-07-2014 14:00 | Ongevallen | auteur De Redactie

HRABOVE - De lichamen van 192 slachtoffers van de vliegtuigcrash in het oosten van Oekraïne zijn zondag in treinen met koelinstallaties geladen voor transport. Dat heeft de Oekraïense vicepremier Volodimir Grojsman zondag gezegd. Ook zijn acht lichaamsdelen in de trein geladen.

De stoffelijke overschotten werden ingeladen in de plaats Torez, zo'n vijftien kilometer van de plaats van de vliegtuigcrash. Deze blijven op het station in de koelwagons tot een Maleisisch onderzoeksteam is gearriveerd, verklaarde rebellenleider Aleksandr Borodaj zondag. De strijder zei een team van twaalf deskundigen te verwachten en was teleurgesteld over hoe lang het hun kostte om aan te komen.

Bronnen bij de Oekraïense regering zeggen dat zij verwachten dat de lichamen uiteindelijk worden overgebracht naar de stad Charkov, die in handen van de regering is. De koelwagons waarin de lijken zijn geladen zijn door de Oekraïense spoorwegen naar Torez gestuurd. Het is nog niet bekend of de rebellen akkoord gaan met de overdracht van de stoffelijke overschotten.



Het is zelfs onduidelijk of Kiev en de separatisten samenwerken bij het bergen van de lichamen of dat sprake is van tegenwerking. Uit meerdere verklaringen van rebellen en regeringsmedewerkers bleek dat dit bij hen ook niet bekend is.

Ondertussen zoeken hulpverleners in het rampgebied door naar lichaamsresten van slachtoffers. Een mobiel laboratorium dat is gespecialiseerd in dna-analyse is vanuit Dnjepropetrovsk onderweg naar het gebied.

Zondag werd bekend dat de pro-Russische separatisten hulpdiensten hadden gedwongen alle aanwezige lichamen aan hen over te dragen. De rebellen hebben de lijken weggehaald uit het gebied van de vliegtuigcrash. (Novum/AP)