Clicky


Oekraïense rebellen halen lijken weg

Oekraïense rebellen halen lijken weg
20-07-2014 13:31 | Ongevallen | auteur De Redactie

HRABOVE - De pro-Russische separatisten hebben alle lichamen die nog op de plaats van de vliegtuigcrash lagen, verplaatst naar een onbekende locatie. Dat melden de Oekraïense hulpdiensten. De rebellen dwongen hulpdiensten om de lijken aan hen over te dragen.

Zondagochtend zagen AP-verslaggevers geen lichamen meer liggen op de plaats van de crash. Ook waren er geen rebellen meer aanwezig. Hulpdiensten zijn nog wel ter plaatse, maar zoeken alleen nog naar lichaamsdelen.

Eerder werd een akkoord gesloten om hulpdiensten toe te laten om de lichamen te bergen. Na het weghalen van de lichamen tussen de brokstukken moesten de hulpmedewerkers de lijken afgeven. Opstandelingen laadden de stoffelijke overschotten in trucks en reden hiermee weg naar een onbekende locatie. De regering heeft geen idee waar de lichamen zich nu bevinden.



Hulpmedewerker Aleksander Piljoesjni zei dat hij en zijn collega's geen keuze hadden bij het afgeven van de stoffelijke overschotten. "Zij zijn bewapend en wij niet." Hulpdiensten konden niet verklaren wat er gebeurd is met de 102 overige lichamen.

De separatisten waren zondag niet bereikbaar voor commentaar.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines stortte donderdag neer. Kiev en de rebellen geven elkaar de schuld van het neerhalen van het toestel. Bij de crash kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 193 Nederlanders. (Novum/AP)