Transport Online - Politie gaat uit van brandstichting in Harlingen

Politie gaat uit van brandstichting in Harlingen

Politie gaat uit van brandstichting in Harlingen
20-07-2014 12:51 | Binnenland | auteur De Redactie

HARLINGEN - De politie gaat ervan uit dat de grote brand op een industrieterrein in Harlingen zaterdagochtend is aangestoken. "Daar houden we sterk rekening mee, maar het onderzoek dat gedaan wordt naar de oorzaak van de brand moet dat nog aantonen", zegt een woordvoerder zondag.

De brand woedde bij een kringloopwinkel en een schelpenwinningsbedrijf op de hoek van de Industrieweg met de Hermeskade. De loods van het laatste bedrijf is verloren gegaan. De politie laat zondag weten getuigen te zoeken van de brand.

"We willen daar niet mee wachten tot het onderzoek is afgerond, want dat kan een of twee weken duren en dan loopt de informatie weg", aldus de zegsman. Specifiek is de politie op zoek naar een groep jongens die door een getuige tussen 04.00 en 05.00 uur 's ochtends zijn gezien in een woonwijk die grenst aan het industrieterrein.

Ze liepen in de straat Horscamp. Een van de jongens had een fiets aan zijn hand. De politie benadrukt dat de jongens worden gezien als getuigen. "We willen graag met ze spreken omdat we vermoeden dat ze iets gezien hebben. Maar ook andere getuigen worden opgeroepen zich te melden." (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions