Obama: bewijs dat separatisten achter crash zitten

Obama: bewijs dat separatisten achter crash zitten
18-07-2014 19:02 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Verenigde Staten hebben bewijsmateriaal dat er op wijst dat de vliegramp in Oekraïne het werk was van pro-Russische separatisten. Obama wees vrijdag op een persconferentie ook met de beschuldigende vinger naar Rusland, dat de separatisten in woord en daad steunt.

Volgens Obama is er bewijs dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines door een luchtafweersysteem uit de lucht is geschoten, en dan de raket werd afgevuurd in een gebied dat in handen is van de separatisten.

"Dit is ook niet het eerste vliegtuig dat ze hebben neergehaald", zei Obama. "Ze hebben een transportvliegtuig en een helikopter neergeschoten en hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de crash van een gevechtsvliegtuig. We weten dat ze gesteund worden door de Russen, onder meer met luchtafweergeschut."Nederland, waaruit 189 van de 298 slachtoffers van de crash afkomstig waren, en de VS zijn al sinds jaar en dag vrienden en bondgenoten, aldus Obama. "Wij staan schouder aan schouder met het Nederlandse volk, niet alleen in hun rouw maar ook in hun vastberadenheid om uit te zoeken wat er is gebeurd."

Obama benadrukte dat de crash een internationale ramp was en dat er daarom ook een internationaal en diepgravend onderzoek moet komen. Om dat mogelijk te maken moeten Rusland, de separatisten en Oekraïne zich onmiddellijk commiteren aan een wapenstilstand. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden