Transport Online - Malaysia keert nabestaanden 5000 dollar uit

Malaysia keert nabestaanden 5000 dollar uit

Malaysia keert nabestaanden 5000 dollar uit
18-07-2014 14:39 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Malaysia Airlines keert de nabestaanden van de passagiers die zijn omgekomen bij de vliegramp in Oekraïne elk vijfduizend dollar uit. Het geld moet de financiële nood van de nabestaanden voorlopig compenseren. Dat heeft vicepresident Huib Gorter vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie op Schiphol.

Familieleden en vrienden van de slachtoffers zijn voorlopig ondergebracht in hotels. Veel van hen willen volgens Gorter gebruikmaken van mogelijkheid om naar Oekraïne af te reizen. De vicepresident van de Europese tak benadrukte dat de luchtvaartmaatschappij dit zo snel mogelijk wil faciliteren, maar dat het moeilijk is om bij het rampgebied te komen.

"Op een passend en geschikt moment willen we de verwanten naar Kiev vliegen", zei Gorter. "Maar vanuit Kiev moeten ze dan nog vijfhonderd kilometer reizen. Het is moeilijk begaanbaar terrein. Op dit moment werken we aan de logistiek. We moeten ook kijken naar de behoefte. Hoeveel mensen willen het en wie willen het."

Tijdens de persconferentie werd het aantal Nederlanders dat is omgekomen opnieuw omhoog bijgesteld. Eerder op de dag werd nog uitgegaan van 173 Nederlanders, inmiddels zijn dat er 189. Van vier slachtoffers heeft de luchtvaartmaatschappij de identiteit nog niet kunnen vaststellen.

Gorter benadrukte het belang voor nabestaanden om af te reizen naar de plek van het ongeluk. "De geschiedenis wijst uit dat mensen naar de plek moeten waar het ongeluk is gebeurd. Er is een emotionele noodzakelijkheid. Dat is een feit uit het leven."

Over de toedracht van het ongeval deed Gorter geen uitspraken, omdat eerst nader onderzoek uitgevoerd moet worden. De vicepresident gaf ook geen duidelijkheid over de toestand van de zwarte dozen. Wel zei Gorter dat alle systemen van het vliegtuig naar behoren functioneerden. De laatste grote check van het toestel was op 11 juli.   (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions