Clicky


Vijf nieuwe Volvo FH’s 460 4x2 voor Rumping Transport

Vijf nieuwe Volvo FH’s 460 4x2 voor Rumping Transport
18-07-2014 10:41 | Volvo | auteur De Redactie

BEVERWIJK - Rumping Transport, gevestigd in Beverwijk, heeft haar wagenpark onlangs uitgebreid met vijf Volvo FH 460 4x2 trekkers. Er is gekozen voor de Globetrotter XL-cabine voor extra comfort. Van der Linden Van Sprankhuizen Bedrijfswagens leverde de trucks.

Rumping Transport is een internationaal opererende onderneming met als specialisatie het vervoer van staal, pallets, gevaarlijk stoffen (ADR) en bulktransport. Het wagenpark is onlangs uitgebreid met vijf nieuwe Volvo FH-trekkers 460 pk.

Directeur/eigenaar Jaap Rumping: “Wij hebben deze nieuwe Volvo’s al in oktober 2012 besteld, zonder dat we ze hadden gezien. De goede contacten die we hebben met zowel Volvo Trucks Nederland, als met onze dealer Van der Linden Van Sprankhuizen gaven ons voldoende vertrouwen. De aflevering hebben we echter bewust pas nu laten plaatsvinden. Euro 6 was aangekondigd en wij meenden er verstandig aan te doen even de kat uit de boom te kijken om de effecten ervan te kunnen beoordelen. Naast het product is ook de relatie met Van der Linden Van Sprankhuizen Bedrijfswagens van belang. De service is van een hoog niveau en waar kan, wordt meegedacht om ons wagenpark beter te laten renderen.”

Snelle ritten

De nieuwe Volvo’s worden door Rumping Transport ingezet voor het internationale transport in West-Europa. De trucks rijden vanuit Nederland naar onder meer Frankrijk, Spanje en Italië. “Onze chauffeurs zijn vaak drie a vier dagen van huis. De meeste ritten vinden plaats met dubbele bemanning en dat is ook de reden dat de nieuwe trucks een Globetrotter XL-cabine hebben gekregen. Het geeft de chauffeur net even meer comfort. De cabine is bovendien voorzien van I-ParkCool, de geïntegreerde standkoeling van Volvo Trucks, dat maakt het verblijf in de cabine een stuk aangenamer.”

Volvo I-See

De vijf nieuwe Volvo’s zijn volledig identiek uitgevoerd op een enkele uitzondering na. Twee van de vijf trucks zijn voorzien van I-See, de innovatieve sofware die het mogelijk maakt nog eens 5% extra op brandstof te besparen. “We hebben dat gedaan om goed te kunnen beoordelen wat het voor ons kan betekenen. De trucks rijden vaak dezelfde trajecten en nu krijgen we betrouwbaar inzicht in de mogelijke brandstofbesparing door de inzet van I-See.”

Rumping Transport is opgericht in 1928 en gevestigd in Beverwijk. Jaap Rumping is inmiddels de derde generatie die aan het hoofd staat van het familiebedrijf.