Transport Online - Oproep tot loonvordering op Van Stokkum Seatings

Oproep tot loonvordering op Van Stokkum Seatings

Oproep tot loonvordering op Van Stokkum Seatings
07-03-2012 10:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
FNV Bondgenoten roept de werknemers van Van Stokkum Seatings op hun werkgever een loonvordering op te leggen. Volgens de vakbond heeft de transporteur en verhuurder van evenementenpodia ten onrechte verzuimd overuren uit te betalen.

FNV Bondgenoten strijdt met de dertig medewerkers van het bedrijf in Drunen tegen achterstallige salarisuitbetaling. Eind februari bleef Van Stokkum in gebreke bij de uitbetaling van het salaris over die maand. Een week later volgde wel uitbetaling, maar alleen van het basisloon en van over in het weekend gewerkte uren. Alle andere overuren werden niet uitbetaald.

Van Stokkum heeft eerder eenzijdig aangekondigd voortaan niet alle overuren uit te betalen. Dat zijn er gemiddeld zo'n 50 per maand (ongeveer 800 euro netto). Van Stokkum wil dat de werknemers de gemaakte overuren in rustige perioden, op aanwijzen van de werkgever, weer opnemen. Een zogenoemde 'Tijd voor Tijd regeling'.

Over de eerste drie maanden van het jaar worden, als het aan van Stokkum ligt, alle overuren omgezet in vrije tijd; de rest van het jaar worden de eerste drie overuren gespaard. Tevens zou voor de eerste drie overuren de overwerktoeslag vervallen. De werknemers hebben bezwaar gemaakt en hebben zich toen massaal bij FNV Bondgenoten gemeld.

Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: "We zijn nog steeds via de advocaat van Van Stokkum in overleg om tot een aanvaardbare oplossing/regeling te komen. De afspraak was dat ook de overuren van januari gewoon zouden worden betaald. Maar het lijkt erop dat het bedrijf niet tot een oplossing wil komen en koste wat kost zijn zin wil krijgen. Ik zal natuurlijk blijven proberen om er in overleg uit te komen. Maar lukt dat niet, dan zullen we helaas naar de rechtbank moeten."

Van Stokkum Seatings is een Nederlandse onderneming met meerdere vestigingen in Europa. Het bedrijf verhuurt, transporteert en bouwt podia voor evenementen, zoals het tennistoernooi 'Ordina Open' in Rosmalen, vechtgala's en hippische concoursen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions