Transport Online - Zeer ernstige verkeershinder A12 bij Utrecht tot eind 2014

Zeer ernstige verkeershinder A12 bij Utrecht tot eind 2014

Zeer ernstige verkeershinder A12 bij Utrecht tot eind 2014
17-07-2014 15:36 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

UTRECHT - Automobilisten moeten de komende maanden rekening houden met ernstige vertraging op de A12 bij Utrecht, tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn. Op maandag 28 juli start Rijkswaterstaat met de vervanging van het wegdek van de Galecopperbrug bij Utrecht, de op één na drukste brug van Nederland. Na de zomervakanties, als het verkeer weer aantrekt, verwacht Rijkswaterstaat elke dag vertraging tot dertig minuten in de ochtend- en avond spits.

De Galecopperbrug in de A12

Om werkruimte te bieden aan de aannemer worden de rijstroken op de Galecopperbrug in beide richtingen tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn versmald en verschoven. Hierdoor rijdt het verkeer om het werk heen. Daarnaast geldt een aangepaste maximum snelheid van 90 km/h voor doorgaand verkeer en 70 km/h voor verkeer op de parallelrijbaan. Dankzij deze aanpak blijft de A12 bij Utrecht tijdens het werk steeds in beide richtingen open, net als de op- en afritten.

Planning

Deze eerste fase van de werkzaamheden aan de zuidelijke brug (richting Arnhem) tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn duurt tot eind 2014. In 2015 is het noordelijke deel van de Galecopperbrug (richting Den Haag) aan de beurt.

Zeer sterk beton

De Galecopperbrug krijgt een nieuwe laag van zeer sterk beton dat de krachten van het verkeer goed en gelijkmatig verdeelt. Het aanbrengen van dit ‘hogesterktebeton’ is een zeer gevoelig en langdurig proces. De aannemer werkt vanuit tenten zodat de rijstroken tegen weersinvloeden zijn beschermd.

Mijd de spits

Na de zomervakanties en ook tijdens de eerste dagen van het werk verwacht Rijkswaterstaat verkeershinder. Rijkswaterstaat adviseert daarom om de komende maanden de drukte zo veel mogelijk te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor reizen buiten de spits. Er zijn geen omleidingsroutes, behalve bij calamiteiten. Via vanAnaarBeter: Galecopperbrug kunnen automobilisten voor hun reis steeds de actuele verkeerssituatie op en rond de Galecopperbrug bekijken. Wie regelmatig over de brug rijdt, kan in aanmerking komen voor een vergoeding per gemeden spits.

Renovatie Galecopperbrug

Over de Galecopperbrug rijdt nu meer verkeer dan in de jaren zeventig kon worden voorzien. Ook is het vrachtverkeer zwaarder geworden. Tot eind 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug. Fundering, onderbouw, staalconstructie en het wegdek worden sinds 2013 stap voor stap vervangen, uitgebreid of versterkt. Hoofddoel van de renovatie is dat de brug weer minstens dertig jaar mee kan. Ook wordt de brug in juli 2014 verhoogd om een hogere lading voor schepen mogelijk te maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions