Clicky


 


Chinese trucker balanceert op randje van afgrond

Chinese trucker balanceert op randje van afgrond [+foto's]
17-07-2014 15:14 | Buitenland | auteur De Redactie

Eén verkeerde beweging en de 26-jarige Chinese vrachtwagenchauffeur Yang Ming was samen met zijn vrachtwagen 10 meter naar beneden gestort. Yang Ming wist met zijn mobiele telefoon de hulpdiensten te waarschuwen.

Yang Ming kwam in deze hachelijke situatie terecht nadat hij in een bocht werd aangereden door een auto. De auto probeerde de vrachtwagen in te halen maar verloor de macht over het stuur en botste in de zijkant van de vrachtwagen.

Yang Ming trok aan zijn stuur maar dit mocht niet meer baten. Ming raakte van de weg en bleef 10 meter boven de rivier hangen.

Volgens Ming duurde het nog 20 minuten eer de brandweer hem kwam bevrijden. "Ik voelde de vrachtwagen letterlijk heen en weer gaan als ik bewoog", zegt Yang Ming tegen lokale media.

"Een van de mensen aan de kant van de weg bezorgde me bijna een hartaanval toen hij aanbood om me te proberen te redden en naar me toe zou klimmen met een sleepkabel. Ik hem smeekte om weg te blijven en te wachten op de brandweer."

De brandweer zette een kraan in om de vrachtwagen veilig te stellen. Daarna werd Ming uit zijn benarde positie bevrijdt.

Toen Ming weer met zijn beide benen op de grond stond besefte hij pas goed wat een hachelijk avontuur hij zojuist had beleefd. "Gelukkig mankeer ik niks en zelfs mijn vrachtwagen heeft maar paar krasjes opgelopen", besluit Yang Ming.

Foto's van dit ongeval vindt u hier!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions