Clicky

 
Transport Online - Sluiting kost Philip Morris bijna half miljard

Sluiting kost Philip Morris bijna half miljard

Sluiting kost Philip Morris bijna half miljard
17-07-2014 14:48 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

BERGEN OP ZOOM - De beslissing van Philip Morris om de fabriek in Bergen op Zoom te sluiten, kost de sigarettenmaker in het tweede kwartaal 488 miljoen dollar (360 miljoen euro). Dat meldde het Amerikaanse concern donderdag bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Philip Morris is 359 miljoen dollar kwijt aan vergoedingen en trajecten voor de 1230 werknemers die hun baan verliezen. Het concern boekt nog een 129 miljoen dollar af voor het afschrijven van de fabriek.

De winst over het tweede kwartaal kwam 13,1 procent lager uit dan vorig jaar en stokte op 1,85 miljard dollar. De fabrikant van onder meer Marlboro en L&M had, naast de kosten rond de fabriekssluiting, met name last van negatieve wisselkoerseffecten. De omzet daalde met anderhalf procent naar 7,8 miljard dollar.

Eind vorige maand verlaagde Philip Morris de winstverwachting, mede vanwege de fabriekssluiting in september. Toen verwachtte Phillip Morris nog dat de sluiting 495 miljoen dollar zou kosten. De waarde van de fabriek wordt nu iets lager ingeschat, waardoor een iets lager bedrag wordt afgeschreven.

Per aandeel verwacht Philip Morris een winst te maken tussen de 4,87 en 4,97 dollar (3,58-3,65 euro). In mei werd nog een winst van 5,09-5,19 dollar voorzien. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden