Clicky


Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij ongeval A1 [UPDATE]

Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij ongeval A1 [UPDATE+foto's]
17-07-2014 19:15 | Ongevallen | auteur De Redactie

VOORTHUIZEN - [update 19:14 uur] Donderdagochtend 17 juli heeft er op de A1 richting Amersfoort, ter hoogte van Stroe-Voorthuizen, een aanrijding plaatsgevonden tussen twee vrachtwagens. De chauffeur van de achteropkomende vrachtwagen is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond rond 10.30 uur plaats. Vermoedelijk heeft de achteropkomende vrachtwagenchauffeur, een 33-jarige Pool, niet opgemerkt dat het verkeer voor hem langzamer ging rijden. Hij botste hierbij achterop de vrachtwagen die voor hem reed.

De Poolse chauffeur kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen en het medische team heeft hulp verleend. De man is vervolgens in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de aanrijding was de A1 richting Amersfoort, tussen de afslagen Stroe en Voorthuizen, enige uren afgesloten.

Verkeer dat achter het ongeval stil kwam te staan werd, onder begeleiding van de politie, gekeerd en in tegengestelde richting van de snelweg afgeleid. De brandweer deelde wegens het warme weer, aan de personen in de file, gratis water uit.

Het verkeersongevallenteam van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. De A1 is inmiddels weer vrijgegeven.

©Foto's: ASMedia/Transport Online