Clicky


Nedcar na anderhalf jaar weer open

Nedcar na anderhalf jaar weer open
17-07-2014 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BORN - Ruim anderhalf jaar nadat de laatste auto het pand uit reed, komt de productieband in de fabriek van het Limburgse Nedcar weer langzaam in beweging. Hoewel de autobouwer de afgelopen tijd al proefdraaide, wordt de productie donderdag officieel hervat. Het startschot wordt dan gegeven door koning Willem-Alexander, die het vernieuwde fabrieksgebouw in Born opent.

Met de opening van de fabriek gaat ook het grootste deel van de 1500 werknemers van het bedrijf weer aan het werk. Na de overname door VDL in juli van 2012 werden zij ontslagen, maar met de garantie dat ze bij heropening terug zouden kunnen keren. In de tussentijd werden zij bovendien gewoon doorbetaald.

VDL Nedcar, zoals het bedrijf nu heet, trok de afgelopen maanden ook vier- tot vijfhonderd nieuwe werknemers aan om aan de stevige vraag te kunnen voldoen. Mogelijk heeft het bedrijf de komende jaren nog eens duizend werknemers nodig, zo zei eigenaar Wim van der Leegte vorige maand in Het Financieele Dagblad.

Nedcar ging in 2012 bijna op de fles, toen Mitsubishi bekendmaakte te willen stoppen met de productie in de fabriek. Het bedrijf werd hetzelfde jaar echter overgenomen door het Brabantse VDL, dat de fabriek van Nedcar wilde gebruiken voor de productie van Mini's, in opdracht van BMW.

De eerste pakweg tienduizend Mini's moeten nog dit jaar van de loopband afrollen, zo zei bestuurder Harald Krüger van BMW eerder dit jaar tegen Autoweek. Volgend jaar moet de productie al zijn opgelopen naar vijftigduizend voertuigen. (Novum)