Clicky

 
Transport Online - EU neemt nieuwe sancties tegen Rusland

EU neemt nieuwe sancties tegen Rusland

EU neemt nieuwe sancties tegen Rusland
16-07-2014 23:56 | Buitenland | auteur De Redactie

BRUSSEL - Europese regeringsleiders hebben woensdagavond in Brussel nieuwe sancties ingesteld tegen Rusland naar aanleiding van de aanhoudende onrust in Oost-Oekraïne. Het gaat vooral om financiële strafmaatregelen tegen Rusland en Russische 'entiteiten' die betrokken zijn bij de ondermijning van Oekraïne's soevereiniteit.

De EU-leiders willen dat de Europese Investeringsbank (EIB) en de Oost-Europabank (EBRD) geen projecten in Rusland meer ondersteunen. De Commissie moet alle samenwerkingsprogramma's met Rusland bekijken en per geval zien of ze moeten worden gestaakt. Projecten in grensgebieden, of die de Russische civil society ondersteunen, worden niet bedreigd.

EU-ministers moeten nog deze maand een lijst opstellen van instanties en personen die betrokken zijn bij acties tegen Oekraïne, tegen wie sancties zullen worden genomen. Het kan daarbij ook gaan om individuen en organisaties die steun geven aan Russische verantwoordelijken voor de annexatie van de Krim of de stabilisatie van Oost-Oekraïne. Daarmee neemt de EU Russische oligarchen op de korrel die op 'privé-basis' acties in Oost-Oekraïne steunen of financieren. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden