Provincie Limburg koopt aandelen luchthaven Maastricht Aachen Airport

Provincie Limburg koopt aandelen luchthaven Maastricht Aachen Airport
16-07-2014 10:27 | Algemeen | auteur De Redactie

De Provincie Limburg heeft vandaag voor 1 euro de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) gekocht. Wiel Dohmen uit Vijlen is benoemd tot interim-manager van de luchthaven. Daarnaast is Ype de Haan benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Dit heeft gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken vandaag bekend gemaakt.

Dohmen is geen onbekende op de Limburgse luchthaven. Hij werkte er eerder en is vooral bekend met de handling, door de wol geverfd in de vrachtwereld en ervaren met expediteurs en vliegmaatschappijen. Na MAA werkte hij op de luchthavens van Luik, Düsseldorf, Istanbul en laatstelijk bij Mondial Airline Services in Frankfurt.

De nieuwe interim-manager werd vandaag door gedeputeerde Beurskens voorgesteld aan de medewerkers van de luchthaven. Oud-directeur Jan Tindemans blijft tot zijn pensioen in 2015 adviseur.

Vandaag werd ook Ype de Haan benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van de luchthaven. Deze Raad heeft als taak toezicht te houden op het werk van de directie. De Haan is goed bekend in de luchtvaartwereld en is onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Transavia en werkte voor Air France KLM evenals voor EASA, het Europees agentschap voor veiligheid in de luchtvaart in Keulen.

De benoemingen zijn een gevolg van de overname vanochtend van de aandelen van de luchthaven door de Provincie Limburg van de vroegere aandeelhouders Omniport/Dura Vermeer.  "Maastricht Aachen Airport gaat nu een nieuwe fase in", aldus gedeputeerde Beurskens. "De komende tijd wordt een procedure opgestart om de exploitatie van de luchthaven uit handen te geven aan marktpartijen. We gaan voor een duurzame toekomst voor deze Limburgse luchthaven." De Provincie gaat investeren in de infrastructuur van de luchthaven en bijdragen aan de zogeheten niet-economische activiteiten (brandweer/veiligheid).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden