Clicky

 Nu ook tol betalen in Letland

Nu ook tol betalen in Letland
16-07-2014 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DKV Euro Service, al bijna 80 jaar één van de meest toonaangevende serviceproviders op gebied van wegvervoer en logistiek, wijst op de invoering van tolheffing in Letland. Deze tolheffing is onlangs binnen korte termijn ingevoerd, namelijk per 1 juli 2014. De tolheffing is ingevoerd op vrachtverkeer dat gebruik maakt van het 3.500 kilometer omvattende snelwegennet.

De tol wordt geheven met behulp van vignetten en geldt voor zowel binnen- als buitenlandse voertuigen. Het betreft een tijd gerelateerde heffing in twee categorieën: trucks van 3,5 tot en met 12 ton en trucks boven 12 ton maximum toegestaan gewicht. De tol kan worden afgerekend met de DKV Card bij 59 stations van olieconcern Statoil.

Tolexploitant Road Traffic Safety Directorate heeft hiervoor dag-, week-, maand- en jaarvignetten. Voor trucks van 3,5 tot en met 12 ton maximum toegestaan gewicht kost een dagvignet 8 euro, een weekvignet 20 euro en een maandvignet 40 euro. Een jaarvignet kost 484 euro (voertuigcategorie EURO I, II, III) of 400 euro (vanaf Euro IV).

Bij trucks vanaf 12 ton zijn de kosten afhankelijk van het aantal assen en de emissiecategorie. In dit geval variëren de tolkosten van 8 tot 11 euro per dag of 427 en 925 euro per jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats