Clicky

 'Air France-KLM vist naast Alitalia'

'Air France-KLM vist naast Alitalia'
16-07-2014 09:54 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM kan een overname van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia op zijn Frans-Nederlandse buik schrijven. De gok die de luchtvaartmaatschappij nam om te wachten tot de Italianen vanzelf zouden aankloppen is niet goed uitgepakt. Alitalia heeft zich inmiddels al tot Etihad uit Abu Dhabi gewend, schrijft Het Financieele Dagblad woensdag op basis van een rondgang bij betrokkenen.

Etihad staat op het punt een belang van 49 procent in het noodlijdende Alitalia te nemen. Dinsdag bespraken topmannen van beide concerns de details van de aanstaande miljardendeal, aldus de krant. Vakbonden zijn zelfs al akkoord. Alitalia probeert volgens de krant 'te redden wat er te redden valt' omdat het al tien jaar geen winst meer heeft gemaakt.

Air France-KLM was tot vorig jaar in bezit van een kwart van de aandelen van Alitalia en heeft met die maatschappij een joint venture. In 2008 blokkeerde de toenmalig premier Silvio Berlusconi nog een overname van Air France-KLM. Vorig jaar klopte de Italiaanse regering nog wel aan bij de Franse overheid over een eventuele overname, maar toen zat Air France-KLM zelf in de schulden. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions