Clicky


Einde voor losse winkels Free Record Shop

Einde voor losse winkels Free Record Shop
15-07-2014 14:56 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Free Record Shop keert niet meer als aparte winkelketen terug in het straatbeeld. In plaats daarvan krijgt de voormalige entertainmentketen een eigen hoekje in de winkels van Boekenvoordeel, zijn nieuwe eigenaar. Via die weg gaat Free Record Shop ongeveer zeshonderd producten aanbieden, zo maakte Boekenvoordeel dinsdag bekend.

Binnen de al bestaande winkels van de budgetboekhandel zal het doorgestarte Free Record Shop vooral goedkope dvd's en blu-rays aanbieden. Of de entertainmentketen net als voor zijn faillissement ook computerspellen en cd's gaat verkopen, is onduidelijk. Een woordvoerster van Boekenvoordeel wilde dinsdag desgevraagd niet verder reageren op de doorstart van FRS.

Free Record Shop ging eind april voor de tweede keer failliet, na een eerder bankroet in de zomer van vorig jaar. Ook in tweede instantie slaagde de keten, die ooit meer dan 140 winkels had, er niet in het tij te keren. Boekenvoordeel toonde zich begin mei bereid om de websites, merkrechten en de inboedel van de winkels te kopen voor 115 duizend euro. (Novum)