Clicky


De volledige Hyster-lijn voor 'port centric' werkzaamheden

De volledige Hyster-lijn voor 'port centric' werkzaamheden
15-07-2014 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VIANEN - De volledige range intern transport materieel van Hyster, van pallettruck tot containerhandler, speelt een belangrijke rol bij veel 'port centric' werkzaamheden. Hyster is de enige leverancier die een volledig assortiment heeft dat een complete oplossing kan bieden om goederen te vervoeren van het schip naar de opslag tot aan de klant.

“De handlingbehoeften in havens en terminals illustreren perfect hoe meerdere soorten intern transport materieel worden gebruikt in verschillende stadia van de supply chain; van het schip naar de wal naar de opslag en naar de winkel”, legt Kate Pointeau, Brand Manager, Hyster uit.

De volledige Hyster-reeks omvat reachstackers, containerhandlers, zware vorkheftrucks (tot 48 ton hefvermogen), Fortens® heftrucks met een hefcapaciteit van 2-9 ton, elektrische vorkheftrucks en verschillende magazijntrucks.

"Hyster zorgt voor betrouwbaarheid, kracht, lage operationele kosten en energie-efficiëntie bij elke toepassing”, aldus Kate.  "Deze designprincipes lopen als een rode draad door de gehele range."

Van het schip naar de wal naar de opslag

Hyster is een expert in containerhandling en wereldwijd een toonaangevende leverancier van container- en intermodale handlers. De reachstackers en containertrucks van Hyster die voor het vervoeren en stapelen van scheepscontainers in havens en terminals gebruikt worden, bieden aanzienlijke brandstofbesparingen onder meer door de geoptimaliseerde Tier 4i/Stage IIIB-motoren. Dit brandstofvoordeel voor de klanten van Hyster wordt verder vergroot door de nieuwste Tier 4f/Stage IV compliant motoren, die in mei 2014 tijdens het evenement Hyster HUB zijn tentoongesteld.

Eenmaal overgebracht van de containerwerf naar het havenmagazijn, worden verschillende pallettrucks en heftrucks gebruikt om de containers te lossen en goederen naar de rangeerterreinen te vervoeren.

"Het is voor handlingwerkzaamheden belangrijk dat het transportmiddel past bij de intensiteit van de toepassing, met name voor het lossen van containers", zegt Kate. "De Fortens®-serie vorkheftrucks bijvoorbeeld, biedt veel mogelijke samenstellingen die passen bij de behoeften van de meest veeleisende 24-uurs toepassingen." 

The inside story

Om goederen te verplaatsen binnen magazijnen heeft Hyster een reeks magazijntrucks waaronder orderverzamelaars, pallettrucks, stapelaars, VNA -apparatuur (smallegangentrucks) en de onlangs gelanceerde Hyster®-reachtruck.

“Het is ons doel om bedrijven in beweging te houden en we hebben aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van de sterkste en betrouwbaarste magazijnheftrucks op de markt, aldus Kate”

Betrouwbaarheid is van fundamenteel belang met betrekking tot de kosten en productiviteit, terwijl andere factoren bijdragen aan het ultieme doel om de totale cost of ownership voor de klanten te verlagen door betere energie-efficiëntie en prestaties.

De krachtige Hyster JXN elektrische heftruckserie is één van de meest energie-efficiënte op de markt voor bedrijven die hun carbon footprint willen verminderen, hun energierekening willen verlagen langer willen doen met de accu.

Om de productiviteit te verbeteren bij het vervoeren, stapelen of laden van pallets voor hun reis richting het binnenland, bieden de pallettrucks en stapelaars van Hyster hoge betrouwbaarheid, kracht en lage gebruikskosten.

De picksnelheid en de betrouwbaarheid zijn van essentieel belang bij het orderpicken. De low-level orderverzamelaar van Hyster met scooterbediening is ontworpen voor de beste prestaties.

Ideaal voor smalle gangen en hoge stellingen is de smalle-gangentruck van Hyster; ontwikkeld om de bestuurders efficiënt te helpen om pallets op te pakken bij werkzaamheden tot 17 meter hoog. De gepatenteerde QUAD-vorm van de mast biedt een ongeëvenaarde stijfheid en stabiliteit.

Met een rijsnelheid tot 14 km per uur en een hefsnelheid van 0,8 meter per seconde, is de nieuwe reachtruck van Hyster ontworpen om ladingen te heffen tot een hoogte van 12,5 meter.

“Het nieuwste model van de Hyster-reachtruck biedt geweldige betrouwbaarheid en lage cost of ownership voor veeleisende werkzaamheden”, aldus Kate Pointeau.

De restcapaciteit wordt tot op grotere hoogte gehandhaafd, dankzij het nieuwe gepatenteerde ontwerp van de mastkanalen. Het zicht is verbeterd doordat het totale mastkanaal minder breed is.

Oplossingen op maat

“Om het besluitvormingsproces te ondersteunen en te helpen om de juiste samenstelling van hef- en magazijntrucks te vinden, gebruiken we 3D-magazijnsimulatiesoftware”, legt ze uit.

Eenmaal in gebruik kan de vloot effectief worden beheerd met de nieuwe Hyster Tracker, een draadloos controlesysteem dat helpt om de vorkheftrucks van Hyster nog langer en productiever te kunnen gebruiken.

De producten en diensten van Hyster kunnen indien nodig ook afgestemd worden op zeer specifieke en veeleisende omgevingen zoals explosiebestendigheid en speciale voorzetapparatuur.