Clicky


Deel Schiphol kort ontruimd om rook

Deel Schiphol kort ontruimd om rook
14-07-2014 14:40 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het treinverkeer rond Schiphol is weer hervat. Dat heeft spoorbeheerder Prorail maandag laten weten. Het station bij de luchthaven is kort ontruimd geweest vanwege rookontwikkeling in de treintunnel.

"Na een laatste inspectie hebben we het spoor om 14.18 uur weer kunnen vrijgeven", aldus een woordvoerder van Prorail. De woordvoerder benadrukt dat het nog even duurt voordat alle treinen weer volgens de normale dienstregeling rijden. De NS adviseer reizigers tussen Amsterdam Zuid en Sloterdijk daarom de metro te nemen.

Onduidelijk is waardoor de rookontwikkeling is ontstaan. "De brandweer heeft geen oorzaak kunnen vinden", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland. "Soms ontstaat er een vonk doordat een machinist het bovenstel van een trein even laat zakken. Dat zou een verklaring voor de rookontwikkeling kunnen zijn. We hebben in elk geval niet hoeven blussen."

Rookmeldingen in de Schipholtunnel komen geregeld voor. De rookmelders slaan vaker aan doordat treinen vonken veroorzaken. (Novum)