Clicky


Louis van Gaal onderscheiden door de KNVB

Louis van Gaal onderscheiden door de KNVB
13-07-2014 19:58 | Sport | auteur De Redactie

NOORDWIJK - Louis van Gaal is onderscheiden door de KNVB. Het bestuur van de voetbalbond heeft de scheidend bondscoach van Oranje Lid van verdienste gemaakt. Dat gebeurde zondagavond tijdens de afsluiting in Noordwijk. Van Gaal eindigde met Oranje als derde op het WK in Brazilië.

"Sinds Van Gaal in 1972 onderdeel is van het betaald voetbal, heeft hij ontzettend veel betekend voor de sport", zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Afgelopen WK is daar een voorbeeld van. Net als al zijn successen in clubverband. Maar deze onderscheiding is ook vanwege zijn voortrekkersrol in de organisatie rondom het voetbal. Hij was de eerste voorzitter van de Centrale Spelersraad, was actief voor de Vereniging van Contractspelers en was voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal."

Oranje won zaterdag de troostfinale met 3-0 van Brazilië. Zondagmiddag zette de selectie voet op Nederlandse bodem. Tijdens de afsluiting van het team, de staf en een afvaardiging van de KNVB in Grand Hotel Huis ter Duin werd de onderscheiding door Van Oostveen uitgereikt aan Van Gaal, die coach van Manchester United wordt. (Novum)