Clicky

 Louis van Gaal onderscheiden door de KNVB

Louis van Gaal onderscheiden door de KNVB
13-07-2014 19:58 | Sport | auteur De Redactie

NOORDWIJK - Louis van Gaal is onderscheiden door de KNVB. Het bestuur van de voetbalbond heeft de scheidend bondscoach van Oranje Lid van verdienste gemaakt. Dat gebeurde zondagavond tijdens de afsluiting in Noordwijk. Van Gaal eindigde met Oranje als derde op het WK in Brazilië.

"Sinds Van Gaal in 1972 onderdeel is van het betaald voetbal, heeft hij ontzettend veel betekend voor de sport", zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Afgelopen WK is daar een voorbeeld van. Net als al zijn successen in clubverband. Maar deze onderscheiding is ook vanwege zijn voortrekkersrol in de organisatie rondom het voetbal. Hij was de eerste voorzitter van de Centrale Spelersraad, was actief voor de Vereniging van Contractspelers en was voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal."

Oranje won zaterdag de troostfinale met 3-0 van Brazilië. Zondagmiddag zette de selectie voet op Nederlandse bodem. Tijdens de afsluiting van het team, de staf en een afvaardiging van de KNVB in Grand Hotel Huis ter Duin werd de onderscheiding door Van Oostveen uitgereikt aan Van Gaal, die coach van Manchester United wordt. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats